Heuvelland

Denk je aan het Heuvelland, dan denk je aan wandelgebieden, ongerepte bossen en oneindige weilanden. In dit 5-sterren landschap kun je tot rust komen langs het kabbelende water van de Geul en de Gulp. Laat je telkens weer verrassen door schitterende vergezichten, holle wegen en echte vakwerkboerderijen. De regio nodigt uit tot een ware ontdekkingstocht voor jong en oud!

Waan u in het buitenland: glooiende groene hellingen, uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes afgewisseld met karakteristieke dorpjes, stromende beken waarin forellen zwemmen, indrukwekkende steilranden en schitterende vergezichten. Nergens anders is in Nederland een gevarieerder mozaïek van landschapselementen te vinden. Bovendien heeft iedere regio zijn bijzondere karakteristieke eigenschappen waardoor u binnen een straal van 30 kilometer steeds weer opnieuw wordt verrast. Ieder seizoen weer opnieuw. Fietsen, wandelen en tussendoor even uitrusten; het kan allemaal in het gezellige – en unieke – Limburgse Heuvelland.

Zuid-Limburg wordt omringd door Duitsland en België. Het Zuid-Limburgse Heuvelland loopt vloeiend over in de Belgische Voerstreek met de Noordelijke delen van de donkere Ardennen aan de Oostkant en de typisch Franse stad Luik aan de Zuidwestkant. Aan de Westelijke grens ligt Belgisch Limburg, bekend om zijn prachtige afwisselend landschappen met bosgebieden en heide.