Steden

Maastricht

Maastricht ligt op 8 km. afstand van onze accommodatie en is uitgeroepen tot de gezelligste winkelstad van Nederland door haar prachtige binnenstad en vele kunst en cultuur mogelijkheden. Maastricht heeft een rijke historie, met op iedere hoek een ander karakter. Shoppen doe je in hippe winkels, warenhuizen en boetiekjes. Op culinair gebied is Maastricht ook zeker om op te eten. Caféetjes, terrassen op de mooiste pleinen, restaurants van haute cuisine tot Maastrichtse kost. Droom weg in het charmante Maastricht…

Luik

Luik ligt op 20 km van onze accommodatie op slechts een paar kilometer van de Nederlandse grens. De stad ligt in de gelijknamige provincie in Wallonië. Het is met ongeveer 200.000 inwoners één van de grootste steden van België. Luik staat bekend als de stad met de vier namen. Spreken wij in Nederland over Luik, zo speken de Fransen over Liége, de Duitsers over Lüttich.

Het historisch centrum van de stad staat volgepakt met prachtige musea, talloze bezienswaardigheden en gezellige pleinen. Daarnaast zijn er nog een hoop lekkernijen die hun oorsprong vinden in deze bijzondere stad aan de Maas.

Aken

Aken ligt op 15 km van onze accommodatie en enkele kilometers van de grens met Nederland. Vanaf het drielandenpunt bij Vaals kun je de stad bijna zien liggen. Doordat de stad niet ver van de Nederlandse grens ligt is het een populaire Duitse stad voor een stedentrip. De stad leent zich uitstekend voor korte of langere stedentrip. Als je maar kort in Aken verblijft dan is het verstandig om in de Altstad te blijven aangezien de meest bekende toeristische attracties zich in dit deel van Aken bevinden. Heb je wat meer tijd dat kun je ook een bezoek brengen aan het Casino van Aken en natuurlijk aan de wereldberoemde thermale baden van Aken.

Ondanks het feit dat de stad door de eeuwen heen meerdere malen is verwoest door een grote branden en hij tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar is gebombardeerd is het historische deel van de stad nog bijzonder authentiek. Het stadhuis en de Dom van Aken stammen uit de achtste eeuw. Deze gebouwen maakten indertijd onderdeel uit van de Koningspalts die gebouwd is in opdracht van Karel de Grote. Deze beroemde inwoner van de Aken is op meerdere plaatsen in de stad nog terug te vinden.